ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

09.03.16

09.03.2016р. Б. / 21 факт про Львівський псевдособор 1946 року

1. 1928 році НКВД уже мало своїх агентів інфільтрованих в УГКЦ.

2. 17 березня 1945 року Сталін схвалив остаточний план ліквідації УГКЦ.

3. Активну участь у підготовці, проведенню та реалізації Львівського псевдособору 1946 року, а також і в переслідуванні УГКЦ брав Микита Хрущов.

4. Починаючи з 1945 року Кремль через РПЦ введе широку антиуніатську пропаганду на Заході.

5. 12 квітня 1945 року НКВД арештувало всіх українських греко-католицьких єпископів.

6. 20 квітня 1945 року російськоправославний екзарх України Іоанн отримав точні вказівки від патріарха Алєксія І як переводити греко-католицьких священників в православ’я. А комуністична окупаційна влада почала передавати власність УГКЦ в руки РПЦ. Того ж дня Микити Хрущов, секретар ЦК КП(б)У отримав листа із планом ліквідації УГКЦ.

7. В основу плану ліквідації УГКЦ окупаційна російсько-комуністична влада поклала історичний досвід ліквідації Греко-Католицької Церкви царською Росією у 1839 році.

8. 25 квітня 1945 Московський патріарх Алєксій І закликав українських греко-католиків відректися власної віри і перейти в РПЦ.

9. На Львівському псевдособорі 1946 року не було жодного єпископа УГКЦ. Тому, про жодну його канонічність не може бути й мови. «Делегатів» псевдособору НКВД терором заставило прийняти участь у цьому дійстві. 

10. Львівський псевдособор 1946 року організований окупаційним комуністично-російським режимом при повній співпраці РПЦ.

11. Не дивлячись на повоєнний голод ні на початок Великого Посту, НВКД організував «делегатам» псевдособору розкішне харчування і перебування. 

12. Антоній Пельвецький та Михаїл Мельник були на Львівському псевдособорі 1946 року в якості російськоправославних єпископів.

13. Гавриїл Костельник не був ніяким борцем за відновлення православ’я, а звичайнісіньким католицьким модерністом, який не цурався окультних експериментів. Тобто, Костельник був тодішнім лібералом.

14. У вересні 1945 року Гавриїлу Костельнику окупаційна влада надала право на спеціальні продовольчі пайки.

15. Гавриїл Костельник отримував детальні інструкції від НКВД стосовно організації та проведення Львівського псевдособору 1946 року.

16. На Львівському псевдособорі 1946 року Гавриїл Костельник назвав совість – сентиментами. 

17. Гавриїла Костельника вбили радянські спецслужби. 

18. Наслідком Львівського псевдособору 1946 було переслідування УГКЦ у якому активну участь брало православне духовенство.

19. Після Львівського псевдособору 1946 року представники Української православної церкви в США домагалися від РПЦ допомоги, щоб перевести усіх греко-католиків Канади і США у православ’я.

20. Теперішній патріарх УПЦ КП Філарет у 1981 році виступив з Доповіддю на святкуванні 35-річчя Львівського Церковного собору 1946 року, в якій обливав УГКЦ брудом і висловлював надію, що з Унією покінчено раз і на завжди. Ось уривки з цієї доповіді: «Здобута радянським народом перемога створила сприятливі умови для церковного возз’єднання греко-католиків Галичини, бо тільки в умовах політичної свободи та національного єднання можна було остаточно порвати з Брестською унією 1596р., примусово накинутою нашим предкам-українцям та білорусам, однокровним та одновірним братам російського народу. […] Замість церковної єдності, братолюбності й миру унія завжди і всюди несла з собою розбрат, ворожнечу й ненависть. […] львівський Собор 1946 р. відповідає канонічним вимогам Православної Церкви.».

21. Ні одна православна церква ніколи так і не засудила Львівський псевдособор 1946 року.

Перелік фактів, окрім 13 та 17 наведено з книжок:
1. СЕРГІЙЧУК Володимир, Нескорена Церква. Видавництво "Дніпро", 2001.
2. ХРЕСНОЮ ДОРОГОЮ. Функціонування і спроби ліквідації Української Греко-Католицької Церкви в умовах СРСР у 1939-1941 та 1944-1946 роках. Збірник матеріалів та документів. Упорядкував Михайло Гайковський, видавництво "Місіонер", 2006.

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар