ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

07.09.15

07.09.2015р. Б. / Папа: богослов - син свого народу; не можна розділяти доктрину і пастирське служіння

Доктрина і пастирське служіння пов'язані, як молитва і життя. Про це говорив Папа Франциск у відеозверненні до учасників Міжнародного богословського конгресу в Буенос-Айресі. Наукова зустріч відбулася з нагоди 100-річчя факультету теології Католицького університету Аргентини і 50-річчя Другого Ватиканського собору.

«Пам'ять, освіта і молитва переплітаються з конкретністю життя, із сповіщення Христа. Богослов, зазначив Папа, - це син свого народу, він «зустрічається з людьми, з історіями», він «знає традиції». «Це людина, яка вчиться цінувати те, що отримала як знамення Божої присутності». Богослов - це «віруючий, у якого є досвід зустрічі з Ісусом Христом і який виявив, що не може жити без Нього». Богослов є пророком: розмірковуючи про «традиції, отримані від Церкви», він «зберігає живу свідомість минулого» і відкриває двері в майбутнє, в якому Ісус перемагає людську самоізоляцію і відсутність надії. Центральне місце у нього займає молитва і зв'язок «між минулим і сьогоденням, між сьогоденням і майбутнім».

Папа Франциск підкреслив важливість традиції: щоб перемогти спокусу розділень, потрібно пам'ятати про шлях Господній в житті Церкви. Помісна Церква не може вважати себе власницею і єдиним тлумачем життєвих подій і діянь Святого Духа, в той час як Церква Вселенська не може ігнорувати і заперечувати помісні реалії. Традиція Церкви подібна «живій річці», яка сходить до витоків і спрямована в майбутнє, вона оживляє країни і живить собою різні географічні простори світу. Таким чином, сказав Святіший Отець, втілення Євангелія завжди по-новому триває в кожному куточку планети.

У цьому сенсі, завданням богослова є пошук і роздум над тим, що значить в наші дні бути християнином, бо сучасний аргентинський християнин зовсім не такий, яким він був 100 років тому; це відноситься і «до Індії, і до Канади, і до Риму», - додав Папа. Перед Аргентиною стоять виклики мультикультурності, релятивізму та глобалізації, які часом принижують гідність людини, «роблячи її продуктом обміну». Але саме шлях Євангелія в змозі вгамувати людську спрагу і уникнути двох великих спокус: засуджувати все, ховаючись «у консерватизмі або фундаменталізмі» і, з іншого боку, благословляти всі новинки, все, що має «новий присмак», залишаючи позаду себе мудрість.

У цьому контексті, - продовжив Папа Франциск, - богословські дослідження набувають значення першорядної важливості. При цьому Святіший Отець підкреслив, що не можна говорити про доктрину у відриві від пастирського служіння, - вказуючи на таких Отців Церкви, як Іриней, Августин, Василь, Амвросій: «Вони були великими богословами, бо були великими пастирями».

Немає коментарів:

Дописати коментар