ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

20.12.16

20.12.2016р. Б. / Важкі питання. Первородний гріх і клонування

ПИТАННЯ: Якщо первородний гріх передається за допомогою статевого акту, то виходить, що клонована людина не буде пошкоджена первородним гріхом?

ВІДПОВІДЬ: Твердження про те, що первородний гріх передається за допомогою статевого акту, не відповідає католицькому віровченю. Деякі міркування Блаженного Августина дають привід вважати, що він первородний гріх безпосередньо пов'язував з хіттю: гріх передається через чуттєву хіть батьків. Однак Августин каже також, що на цю тему він «вважає за краще вчитися, ніж вчити» («Проти Юліана», 5,4,17). Церква ж ніколи не вважала частиною свого віровчення цю думку святого Августина.

Яке ж учительство Католицької Церкви про первородний гріх і шляхи його передачі?

Звернемося до Катехизму Католицької Церкви:
«Як гріх Адама став гріхом усіх його нащадків? Увесь людський рід в Адамі - «як одне тіло однієї людини» (Св. Тома Аквінський, Спірні питання про зло, 4, 1.). Через цю «єдність людського роду» всі люди втягнуті у гріх Адама, як і всі втягнуті у праведність Христа. Проте передання первородного гріха - таїнство, якого ми не можемо повністю зрозуміти. Але знаємо через Об'явлення, що Адам отримав первородну святість і праведність не для себе самого, а для цілої людської природи: піддавшись спокусникові, Адам і Єва скоїли особистий гріх, але цей гріх торкнувся людської природи, яку вони передаватимуть уже у стані упадку (Пор. Тридентський Собор: DS 1511-1512.).»(404).

Далі в Катехизмі уточнюється, що первородний гріх передається per propagationem, - що можна перевести як «продовження роду», «розширення», «поширення», - «тобто є шляхом передачі людської природи, позбавленої первозданної святості і праведності».

Таким чином, доктрина Церкви не стверджує, що первородний гріх передається шляхом статевого акту або по його причині. Зіпсута людська природа, яким би гіпотетичним способом вона не поширювалася, буде поширюватися зіпсутою.

З огляду на особливий, винятковий привілей  тільки Пресвята Діва Марія була вільна від первородного гріха, але і вона не була звільнена від його наслідків (страждань і смерті), - наслідків, до яких забажав приєднатися і Її Божественний Син.

1 коментар:


  1. "I didn't think there were any real Marriage Spells that work but this one must be real because we got married!"Get in touch with Dr. Obodo via

    Whatsapp : +2348155425481

    E-mail : templeofanswer@hotmail.co.uk

    Glenda

    ВідповістиВидалити