ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

27.08.15

27.08.2015р. Б. / «Книга 11 кардиналів»: як готувати до шлюбу і як його сприймати

Одинадцятеро кардиналів об’єднали зусилля, щоб вирішити, як готувати до шлюбу та розв’язувати сімейні проблеми. Спільне видання побачить світ перед Синодом, планованим на жовтень.

З огляду на стрімке наближення Синоду єпископів, 11 кардиналів доклали зусиль до виходу невеликої, але важливої книжки, яка пропонує пастирський погляд на спірні питання і проголошує Євангельські істини у шлюбних та сімейних стосунках.

Видання під назвою «Одинадцять кардиналів говорять про шлюб та сім’ю» буде надрукована англійською мовою у видавництві Ignatius Press. Італомовне видання також буде опубліковане.

Редактором книги виступив о. Вінфрід Ейманс, німецький професор, експерт із канонічного права. До складу публікації увійшли статті кардинала Карло Каффари з Болонії, кардинала Базеліоса Кліміса, президента Конференції католицьких єпископів Індії, кардинала Пола Джозефа Кордеса, екс-президента Папської ради Cor Unum, кардинала Домініка Дуки з Праги, кардинала Віллема Якобуса Ейка з Утрехта, кардинала Йоахіма Майснера, архиєпископа-емерита Кельна, кардинала Джона Онаєкана з Абуджі, кардинала Антоніо Марії Роуко Варели, архиєпископа-емерита Мадрида, кардинала Камілло Руїні, Папського вікарія-емерита Римської дієцезії, кардинала Роберта Сари, префекта Конгрегації Богослужіння і дисципліни Таїнств, і кардинала Хорхе Уроса Савіно з Каракаса.

Книжка вийде друком за кілька днів до очікуваного Синоду єпископів у жовтні і, певно, стане частиною дискусії.

Запланований на жовтень Синод збере у Ватикані єпископів з усього світу. Вони обговорять широкий спектр питань, пов’язаних із сімейним життям, спираючись на минулорічні зустрічі такої ж тематики.

Замість того, щоби спростовувати представлені на торішньому Синоді аргументи, книжка спрямована на висвітлення пастирського погляду на актуальні проблеми.

Тоді як більша частина обговорення зосереджується на гомосексуальних парах і доступі до Євхаристії для розлучених та повторно одружених католиків, 11 кардиналів намагаються показати, що насправді проблема набагато глибша і пов’язана з вихованням католицьких принципів.

Зі слів видавця, Ignatius Press: «У рамках підготовки до Єпископського Синоду 11 кардиналів з усього світу написали потужні есе на деякі теми, що обговорюватимуться: забезпечення належної підготовки до шлюбу в секуляризованому світі; необхідність євангелізації та зміни віросповідання; взаємозв’язки між благодійністю та правдою; ситуація розлучених, повторно одружених і тих католиків, хто перебуває в громадянському шлюбі; вимоги до справжньої пастирської турботи».

25 травня німецькі, французькі та швейцарські єпископи, теологи і вибрані журналісти зустрілися на неоголошеному зібранні в Папському Григоріанському університеті в Римі, яке включало теологічні роздуми тай обговорення цілей Синоду з питань сім’ї.

Критики зустрічі охрестили її «тіньовою радою». Деякі з доповідачів проголошують зміну католицького вчення про контрацепцію, гомосексуальні акти і Євхаристію для розлучених та повторно одружених. Автори нового видання «розуміють, що доктрина і пасторальне служіння не суперечать одне одному», — відповідно до Ignatius Press. «Вони ретельно приготували мудрий і милосердний курс, який порушує справжні проблеми і уникає фальшивого співчуття, яке компрометує і істину, і справжню любов».

Внесок кардиналів не може бути проігнорованим, і стане частиною інтенсивного обговорення на майбутньому Синоді.

Інший симпозіум на тему «Вірні голоси, проникливі серця: шлюб і сім’я в Церкві та суспільстві» буде організований у Римі 10‑12 вересня.

Майбутня книга уже дістала назву своєрідного продовження книжки «Тривати в Правді Христа. Шлюб та Євхаристія в Католицькій Церкві». Це видання містить роздуми п’ятьох кардиналів. Воно стало відповіддю кардиналові Вальтеру Касперу на його заклик до Церкви в лютому 2014‑го року, аби та відчинила свої двері для розлучених та повторно одружених католиків і надала їм можливість приймати Євхаристію.

Більше ніж спростовувати тези кардинала Каспера, «Книга 11 кардиналів» намагатиметься дати відповідь на пасторальні питання. Очевидно, що в основі кожної такої відповіді буде теологія. Кардинали розглянуть, серед іншого, такі питання: як ми можемо краще наставляти тих, хто був залишений, однак зостався вірним шлюбові? Як підготовка до шлюбу ефективно вирішуватиме становище молодих людей, які мали недостатню катехизацію і перебували під сильним впливом світської культури?

Тон дискусії перегукується зі статтею о. Ейманса, опублікованою 9 червня у ватиканській газеті «L'Osservatore Romano ». У статті о. Ейманс підняв питання про «теологічне розуміння шлюбу» і «важливість віри у визнанні шлюбу недійсним».

Отець Ейманс писав, що «в той момент, коли громадянське право стає дедалі вседозволенішим стосовно подружніх контрактів, Церква повинна бути ще чіткішою» в проголошенні Євангельських істин щодо шлюбу.

Немає коментарів:

Дописати коментар