ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

19.02.17

18.02.2017р. Б. / Кардинал Мюллер: єпископи не повинні давати протилежні тлумачення доктрини

«Вважаю, що недоцільно, щоб кожен єпископ окремо коментував папські документи, маючи намір пояснити як він їх суб’єктивно розуміє»,- зазначив під час розмови з німецьким виданням «Rheinische Post» кардинал Герхард Мюллер. Префект Конгрегації науки віри говорив про виданий нещодавно (1 лютого) коментар німецького єпископату щодо післясинодальної адгортації «Amoris laetitia», в якому владики представляють можливість в окремих випадках уділяти Св. Причастя розлученим.

Кардинал Мюллер зазначив, що не в його стилі публічно критикувати єпископати, але «не може бути так, щоб сформульоване Папою і загально зобов’язуюче вчення Церкви інтерпретували по-різному, а тим більше всупереч з ним у місцевих Церквах. Фундаментом Церкви є єдність у вірі», – наголосив кардинал, додаючи, що «ніхто не може на свій власний розсуд змінювати таїнства, як дієві ознаки благодаті, так, щоб, наприклад, в таїнстві примирення можна було б уділяти розгрішення без жалю за гріхи і без рішучої постанови поправи».

Префект Конгрегації науки віри говорив також про питання авторитету Папи в теперішні часи. «Папа не є главою всесвітньої установи, а першим свідком Євангелія», – сказав німецький кардинал і пояснив, що сьогодні, в часи релятивізму і нігілізму, догма про непомильність Папи є важкою для розуміння, однак в ній не йдеться про непомильність в інтелектуальних та моральних питаннях, але про «особливу харизму передавання відповідно до істини і в повноті Божого Об’явлення».

У розлогому інтерв’ю префект Конгрегації науки віри також пояснив роль жінки в Церкві. За його словами, «жінки завжди були важливими для життя Церкви – у сфері виховання і освіти, в науці, в церковній адміністрації, а також в подружжі і родині. Однак непотрібним і неможливим є висвячення жінок на дияконів, пресвітерів і єпископів. На це вказують різні дослідження Конгрегації науки віри», – наголосив кардинал Мюллер.

Немає коментарів:

Дописати коментар