ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

09.06.15

09.06.2015р. Б. / Путін і "уніати". Чому президент Росії так боїться Українську греко-католицьку церкву

Помічник російського президента Юрій Ушаков заявив, що ситуація в Україні стане однією з головних тем завтрашньої зустрічі Володимира Путіна та Папи Франциска. Власне, в самій цій заяві немає нічого сенсаційного. Тим більше, що поряд з ситуацією в нашій країні Путін має намір обговорити з понтифіком ще цілу низку інших важливих тем, серед яких і  ситуація християн на Близькому Сході - ця проблема зараз є пріоритетною для Ватикану.

Зацікавлює інше: Путін збирається говорити з Папою про УГКЦ. Ушаков спеціально зазначив, що під час дискусії про Україну "можуть згадати аспект діяльності в цій країні уніатів". І я так розумію - нічого доброго Папа не почує.

Сама фраза Ушакова нібито скопійована з радянського підручника історії, в якому розповідалося, як зрадники-уніати боролися з православ'ям на українських і білоруських землях, пропагували "західну заразу". Фраза і тоді була дивною: більшовики, як відомо, самі з православ'ям боролися завзято, фактично знищили Церкву. Але ж з'явилося це визначення, в свою чергу, з імперських підручників історії. Там було все ясно. Малоросія і Білорусія - це Росія. Православ'я - російська віра. Уніати - агенти Заходу. От тепер все стало на свої місця.

І, до речі, знищення УГКЦ після другої світової війни і стало одним з важливих доказів того, що комуністи повертаються до старої імперської доктрини. Це були не тільки репресії проти церкви. Це були насамперед репресії проти цивілізації - української та європейської. І коли УГКЦ стала відроджуватися в роки перебудови, її священикам намагалися пояснити: вас тут бути не повинно!

А чому не повинно? А тому, що Україна - канонічна територія РПЦ. Російська земля. І "уніати", пов'язані з Ватиканом, можуть посіяти сумніви в правильності цієї тези. А тому нічого неправильного в сталінському вирішенні знищити "чужу церкву" не було. Йосип Віссаріонович знав, що робить.

Володимир Володимирович, очевидно, відчуває себе спадкоємцем Йосипа Віссаріоновича. Та й можливостей у нього  більше: російський президент може поскаржитися на діяльність "уніатів" самому Папі. І те, що він - глава світської держави, яка має гарантувати рівноправність конфесій, Путіна не обходить. Тому що - всупереч усім конституційним нормам - влада цієї держави сама вирішує, які - вірніше, яку - конфесію підтримувати, а які оголошувати "шкідливими".

У самій Росії навіть католикам не так вже просто, що вже про греко-католиків говорити. А оскільки у путінській свідомості Україна - також Росія, то в країні, на територію якої претендує новий імператор, "уніатам" теж не повинно бути місця.

І навіть добре, що Володимир Володимирович поговорить про це з Папою. Щоб у того, як кажуть, не залишалося ілюзій.

Віталій Портников

Немає коментарів:

Дописати коментар