ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

06.06.15

06.06.2015р. Б. / «Держава шукає в Церкві партнера, а не ворога, як це було раніше…» - с. Христофора про законопроект №1447 ВРУ

Ухвалений Верховною Радою законопроект №1447 є важливим доказом позитивної співпраці між Церквою та державою. Це свідчить про демократизацію країни, бо тепер держава шукає в Церкві партнера, а не ворога, як це було раніше.

Так прокоментувала с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання,  прийнятий законопроект ВРУ 2 червня 2015 року, за яким  релігійні організації зможуть засновувати навчальні заклади, котрі будуть ліцензуватися і надавати освіту державного стандарту.

«Так, ми дотримуємося принципу відділеності Церкви від держави, тобто принципу «не впливати». Однак це не означає, що не потрібно співпрацювати в напрямку забезпечення належних прав християн, які є також громадянами цієї країни», - додала монахиня.

На думку голови Комісії, для УГКЦ – це однозначно добра новина, бо будуть створені нові католицькі навчальні заклади. Адже є багато людей, які шукають за ними. «Для нас це відкриє нові можливості, - веде далі вона. – А для батьків це також великий плюс, бо нарешті їхні діти зможуть навчатися в школах, де продовжують сімейні цінності, а не заперечують їх. Бо ж характерною особливістю католицьких шкіл  є середовище, яке подібне до родинного кола».

У попередньому законодавстві Церква користувалася правом місцевих громад висловлювати свою волю стосовно виховання дітей. А тепер можна прямо і відкрито співпрацювати у сфері освіти.

«Гадаю, держава від цього тільки виграє. Бо Церква завжди мала великий виховний потенціал і її засоби щодо цього є набагато серйознішими, аніж державні. Ми спираємося на Божі цінності, якими керуються працівники католицьких закладів», - прокоментувала с. Христофора.

Немає коментарів:

Дописати коментар