ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

23.04.17

23.04.2017р. Б. / Папа: Прийшов час зупинити «повелителів війни»

«Я думаю, що сьогодні гріх проявляється з усією своєю руйнівною силою у війнах, в різних формах насильства та жорстокості, у відкиненні найслабших. Світ повинен зупинити повелителів війни тому, що за це завжди платять ціну найостанніші та безпорадні» – про це говорив Папа Франциск в інтерв’ю італійській газеті «La Repubblica», опублікованому у Великий Четвер, в день його візиту до в’язниці у містечку Паліяно, де він здійснив обряд обмивання ніг.

Папа закликав до «миру для світу, підкореного торгівцями зброєю, що заробляють на крові жінок і чоловіків». Відповідаючи на запитання журналіста про те, чому він вже вкотре здійснює обряд обмивання ніг саме у в’язниці, він зазначив, що Христові слова «у в’язниці я був, і ви прийшли до мене» є зверненими до всіх, а особливо – «до єпископів, що є батьками для всіх». Святіший Отець додав, що перш ніж осуджувати когось, в тому числі і в’язнів, потрібно подивитися на себе і побачити власні провини, й «тоді серце стане людянішим».

Далі Папа розповів про осіб, які надихнули його до цих вже традиційних великопосних відвідин в’язнів. Він пригадав покійного кардинала Аґостіно Казаролі, який, не зважаючи на свою посаду Державного Секретаря Святого Престолу, кожної суботи їздив до виправної колонії для неповнолітніх, сповідав їх та просто проводив з ними час.

Подібно до цього ієрарха, Церква, на думку Наступника святого Петра, повинна «бути близькою до останніх, марґіналізованих та відкинених». Про це свідчить також євангельський уривок про жінку, що дванадцять років страждала кровотечею, і якої уникали інші, вказуючи на те, що Христове серце завжди з відкиненими. Застосовуючи цей уривок до теперішнього часу, Святіший Отець застеріг від упереджених поглядів на жіночність та посягання на непорушну гідність жінки.

Друга частина інтерв’ю була присвячена темі збройних конфліктів. З цього приводу Наступник святого Петра пригадав свої слова з недавнього Послання з нагоди Всесвітнього дня миру: «Минуле століття було розорене двома смертоносними світовими війнами, зазнало загрози ядерної війни і велику кількість інших конфліктів. Але сьогодні, на жаль, ми зіткнулися з жахливою поетапною світовою війною. Нелегко зрозуміти, чи теперішній світ приблизно такий же жорстокий, як і раніше, а чи сучасні засоби комунікації і пересування, якими позначена наша епоха, дають нам можливість бути більше обізнаними про насильство або звикати до нього».

Далі Папа Франциск підкреслив, що єдиний результат воєн – це бажання помсти і спіраль смертоносних конфліктів, що приносять добробут тільки небагатьом «повелителям війни». «Я багато разів говорив, і ще раз повторюю: насильство не є зціленням для нашого роздробленого світу, – наголосив Папа. – Відповідати насильством на насильство означає, в кращому випадку, призводити до вимушеної міграції і величезних страждань, тому що велика кількість ресурсів призначається на військові цілі й не витрачається на щоденні потреби молоді, збідованих сімей, людей похилого віку, хворих, переважної більшості жителів світу. У гіршому випадку, це може привести до фізичної і духовної смерті багатьох, якщо не всіх».

На завершення свого інтерв’ю, Святіший Отець ще раз застеріг від осудження в’язнів, підкреслюючи, що «всі ми можемо помилитися», та «тією чи іншою мірою, ми всі помилялися». «Коли ми залишаємося замкненими в своїх упередженнях, то ми або є невільниками ідолів фальшивого добробуту й дотримуємося ідеологічних схем, або абсолютизуємо ринкові закони, що придушують людей; але у дійсності, людина в цьому випадку перебуває серед вузьких стін камери індивідуалізму і самодостатності, позбавлена істини, що дає свободу. І вказувати пальцем на когось, хто помилився, не повинно ставати виправданням для того, щоб приховувати власні суперечності», – сказав на завершення Папа Франциск.

Немає коментарів:

Дописати коментар