ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

29.01.16

29.01.2016р. Б. / Папа Франциск: Ембріони – не товар

Шанувати людські істоти, насамперед, найслабші, щоб наука ніколи не зловживала людиною. Такий заклик пролунав з уст Папи Франциска у четвер, 28 січня 2016 р., під час зустрічі з італійським Національним Комітетом Біоетики. Святіший Отець, зокрема, наголосив на тому, що до людських ембріонів ніколи не можна ставитися, як до розхідного матеріалу, а застосування біотехнологій не повинно керуватися комерційними цілями.

Метою є служити людині, а не послуговуватися людиною, як засобом. Глава Католицької Церкви підкреслив, що вона підтримує ті суспільні сили, які «шукають істину й добро в складних загальнолюдських та моральних питаннях». І хоч відомо, наскільки «Церква є чутливою до моральних питань», не завжди зрозумілим є те, що вона «не вимагає якогось привілею» у цій сфері.

«По-суті, мова йде про те, – пояснив Святіший Отець, – щоб служити людині, цілій людині і всім людям, з особливою увагою та дбанням про найслабших і тих, що перебувають в невигідних умовах, зазнаючи труднощів у тому, щоби донести свій голос, або ще чи вже не можуть його донести. На цьому полі церковна і громадська спільноти перетинаються і покликані співпрацювати, згідно з відповідними відмінними компетентностями».

Папа відзначив старання Комітету на захист «цілісності людської істоти» та її здоров’я «від зачаття до природної смерті», сприймаючи особу в її особливостях «завжди, як мету, і ніколи, як засіб». «Цей моральний принцип є фундаментальним також й утому, що стосується застосування біотехнологій у медичній сфері, які ніколи не можна застосовувати зі шкодою для людської гідності, як також вони не повинні керуватися виключно виробничими й комерційними завданнями», – додав він.

Святіший Отець пригадав, що біоетика народилася «щоб співставляти шляхом критичного зусилля рації та умови, яких вимагає гідність людської особи, з поступом наук та біологічних і медичних технологій», які у своєму пришвидшеному темпі можуть втратити будь-які орієнтири, «крім корисності й прибутку». Таке дослідження «складних біоетичних проблем» не є легким і не завжди «швидко досягає гармонійних висновків», вимагаючи «покори та реалізму», не боячись «співставлення з різними позиціями». Однак, «свідчення, дане істині, робить вклад у розвиток громадянського сумління».

Розглядаючи різні завдання, які стоять перед Комітетом, Папа також вказав на необхідність вивчення причин знищення довкілля, висловивши сподівання, що вдасться «сформувати напрямні лінії у сферах, які стосуються біотехнологічних наук, щоб стимулювати заходи для збереження, охорони й дбання про довкілля», що потрібно також «для захисту майбутніх поколінь».

Святіший Отець не оминув увагою проблем, які стосуються інвалідності та маргіналізації слабких людей у суспільстві, «яке спрямоване на конкурентність та пришвидшення поступу». «Виклик полягає у тому, щоби протистояти культурі відходів, яка має численні обличчя, між якими – ставлення до людських ембріонів, як до розхідного матеріалу; подібного зазнають також хворі та похилі віком, що наближаються до смерті», – зауважив Папа, заохотивши спеціалістів у сфері біоетики також докладати дедалі більше зусиль на міжнародному рівні для гармонізації «правил біологічної та медичної діяльності, щоб вони були спроможними визнавати цінності та фундаментальні права».

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар