ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

21.03.18

21.03.2018р. Б. / 333 громадські організації Європи закликають змінити Стамбульську Конвенцію

Понад три сотні неурядових громадських організацій з 9 країн Європи, включаючи Україну, ініціюють поправки до Стамбульської Конвенції з метою усунення положень гендерної ідеології, які стоять на заваді її ратифікації.

Правозахисні, просімейні, християнські та інші громадські спільноти Європи закликали Генерального секретаря Ради Європи Торб'єрна Ягланда, голову Комітету Міністрів Ради Європи Андерса Самуельсена та Виконавчого секретаря Стамбульської Конвенції Бріджит О'Лоулін усунути ідеологічні та суперечливі поняття з тексту Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, відомої як Стамбульська Конвенція, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Автори звернення наголошують, що не відповідають дійсності пояснення Виконавчого секретаря Стамбульської Конвенції щодо відсутності у тексті Конвенції “ідеологічного забарвлення” або “спрямування проти традиційних сімейних цінностей”. Вони наводять заяви інших урядовців та фахових структур Європейського Союзу, які підтверджують, що Стамбульська Конвенція містить зобов'язання у сфері ґендерної ідентичності, ґендерного вираження та сексуальної орієнтації, в тому числі просвітницькі заходи у школах задля популяризації “нестереотипних гендерних ролей”.

Важливо відзначити, що на сьогодні законодавство України не містить визначення понять “ґендер” та “ґендерна ідентичність”, хоча і використовує їх. І якщо зараз Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» визначає “ґендерну рівність” як рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації (стаття 1), то Стамбульська Конвенція пропонує розуміти поняття “ґендер” як соціально закріплені ролі, поведінку, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає належними для жінок та чоловіків (стаття 3 Конвенції). Тобто “ґендер” підміняє собою звичне поняття біологічної статі, яка визначається згідно первинних статевих ознак, новою ґендерною ідеологією, яка дає волю людині самій обирати собі “ґендер” та відповідну соціальну роль.

Враховуючи відсутність однозначності в положеннях Стамбульської Конвенції та наявність протиріч, спричинених поняттями, щодо яких немає консенсусу, автори звернення рекомендують керівництву Ради Європи вжити таких заходів:
1. Ініціювати перегляд Конвенції з метою заміни "ґендеру" та подібних концепцій поняттям "рівність між жінками та чоловіками"; та
2. Дозволити державам робити застереження щодо суперечливих та ідеологічних частин Конвенції (для цього потрібна зміна статті 78).

Ми вважаємо, що усунення неправильних уявлень шляхом внесення змін до Конвенції у шляхом цих двох пропозицій дозволить державам-членам Ради Європи повністю зосередити увагу на реалізації механізмів, які дійсно захищають жінок та дівчат від насильства, – наголошують 333 неурядові громадські організації з Болгарії, Хорватії, Угорщини, Латвії, Литви, Мальти, Румунії, Словаччини та України.

Прикметно, що на середу, 21 березня, Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції запланував повторно розглянути законопроект № 0119 про ратифікацію Стамбульської Конвенції, щодо якого церкви та просімейні громадські організації України неодноразово висловлювали свої заперечення.

Водночас, задля ефективної протидії домашньому насильству Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала Верховну Раду замість ратифікації Стамбульської Конвенції сприяти якнайшвидшій імплементації положень нещодавно прийнятих Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» №2229-VIII від 07.12.2017 року та Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» № 2227-VIII від 06.12.2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар