ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

11.10.17

11.10.2017р. Б. / Розпочалося опрацювання національного протоколу дій в'язничних капеланів для попередження тортур і нелюдяного поводження

9 жовтня 2017 року у приміщенні апарату Міністерства юстиції, що здійснює управління Державною кримінально-виконавчою службою та органами пробації відбулося засідання Душпастирської ради у справах релігійної опіки у пенітенціарній системі України.

У засіданні взяли участь заступник Міністра юстиції Денис Чернишов, директор Департаменту пробації Олег Янчук, експерти Міністерства юстиції, представники Відділу спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Національного превентивного механізму запобігання тортурам Валентина Оболенцева та Юлія Рудницька й Голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць.  Напрацювання порядку реагування капеланів на випадки застосування тортур до в'язнів стало провідною темою наради. Обговорили національні превентивні механізми, відповідні напрацювання Міжнародної Католицької Комісії душпастирства у в'язницях і практику Європейського Суду з прав людини.

"Відповідно до міжнародної конвенції, заборона катування та нелюдяного поводження є абсолютною. Оскільки священики та волонтери пенітенціарного душпастирства різних конфесій часом мають можливість відвідувати в'язниці і колонії, в обставинах, недоступних правозахисникам та навіть контролюючим органам, вони також зобов'язані запобігати випадкам катувань та нелюдяному чи принижуючому гідність поводженню відносно в'язнів. Ця тема вимагає послідовного вивчення та чітких правил, щоб кожен капелан міг діяти за принципом "не нашкодь" й бути ефективним", - підсумував Голова Душпастирської ради священик Костянтин Пантелей.

За результатами засідання було досягнуто домовленостей щодо проведення у листопаді цього року семінару для представників духовенства та органів пенітенціарної системи щодо вироблення порядку дій для капелана у разі виявлення фактів застосування до в’язнів тортур, нелюдського чи принижуючого гідність поводження.

Крім того, представники Церков і Релігійних Організацій та посадовці обговорили питання складання кодексу етики капелана, розвитку подальшого співробітництва шляхом укладення угоди між Міністерством юстиції та релігійними організаціями, які входять до складу Душпастирської ради та проведення спільних заходів, в тому числі участі у конференції європейської філії Міжнародної Асоціації в'язничних капеланів (IPCA-Europe) у квітні 2018 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар