ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!



ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ!

***

ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

На цьому блозі викладатиметься інформація та інші матеріали для ВСІХ людей, бажаючих взяти участь у безстроковій АКЦІЇ "ЗАХИСТУ ЖИТТЯ"...

Слава Ісусу Христу!

Любі, у Христі Ісусі, брати й сестри, щановні відвідувачі моїх приватних блогів, новий блог, присвячений для поширення у мережі вкрай необхідної інформації про ЗАХИСТ та ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТЯ, усім, ще ненародженим дітям, але повноправним особам української нації, даним нам у дар від Небесного Отця...

ЗАКЛИКАЮ ВАС брати активну участь у позатерміновій акції - ЗАХИСТИМО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

З повагою, сл.Б. Леонід.

28.08.17

28.08.2017р. Б. / Як би ви описали свого Бога?

Чи ваш Бог є батьком, чарівником, другом, суддею, громадською людиною, рятівником, міністром юстиції? А може кимось неістотним або неіснуючим?


Кожен з нас має свою думку про Бога, але ми мабуть не надто часто задумуємось над цим. Однак наша особиста думка про Бога має дуже важливі наслідки для нас особисто. Вона має вплив майже на кожен аспект нашого життя, наших дій, нашої поведінки, нашого внутрішнього стану душі і в кінцевому підсумку може мати вплив на нашу вічність.

Бог не змінюється, не змінився і не зміниться. Єдине, що може змінитись – це наша особиста думка про Нього.

Бог це той, хто він каже Він є! Він говорив в давнину і продовжує говорити сьогодні через Святого Духа. Це церква, яка представляє Його роботу через Святе Письмо та її вчення Божого Слова.

Одне з найбільш фундаментальних пояснень Бога полягає в тому, що “Бог є любов”. Ця любов має багатозначні наслідки. Ми дізнаємося про надзвичайну любов Бога до нас. Він післав нас до Свого Сина, який прийшов у світ і помер на хресті. Він запровадив Святу Євхаристію, щоб ми могли стати єдиними у Тілі та Крові. Він говорить нам, що ми вічно з Ним будемо жити. Бог нас усіх любить.

Деякі люди можуть мати іншу думку про Бога, наприклад, якщо Він той, хто є міністром юстиції, то ми могли б очікувати, що все в житті має бути “справедливим”. Отже справедливість повинна запанувати для всіх невинних. Також хвороба стає проблемою, нещасні випадки, насильство і тому подібні речі стають Божою виною. Це може призвести до думки, що оскільки він не може зберегти порядок, то можливо Його не існує.
Живучи і зростаючи, наша концепція Бога також зростатиме. Молитва за віру – це, мабуть, найкраще місце для початку.
Якщо наш Бог є чарівником, то ми б очікували, що Він зробить для нас чудеса. Нам доведеться виграти лотерею; нам буде потрібно захисту від нашого поганого водіння і т. п.

Якщо Бог є поліцейським, тоді ми б цікавилися, чому у світі є так багато злочинів і просили б Бога зупинити злочинців.

Якщо він просто суддя, то всім нашим ворогам довелося б мати невдачі та провадити  жалюгідне життя. Нам дійсно потрібно з’ясувати ким є Бог для нас. Це важливо. У цьому пошуку допомога є можлива. Ми могли б почати з Катехизму, Святого Письма та Церкви. Живучи і зростаючи, наша концепція Бога також зростатиме. Молитва за віру – це, мабуть, найкраще місце для початку.

+Владика Петро Стасюк
Єпархії Української Греко-Католицької Церкви у
Австралії, Новій Зеландії та Океанії

***
Ця стаття опублікована у №7 газети Церква і Життя, серпень 2017 рік

Немає коментарів:

Дописати коментар